Втородивизионния Фортуна Дюселдорф се класира за полуфиналите в турнира за Купата на Германия. Възпитаниците на Даниел Тиуне отстраниха втородивизионния Санкт Паули чрез дузпи, след като редовното време на "Миллернтор Щадион" завърши 1:1, а в допълнителните 30 минути двата отбора си вкараха по още един гол.

Фортуна откри резултата в края на първото полувреме чрез Винсент Вермай след точно изпълнена дузпа, а "пиратите на лигата" изравниха след час игра блаогдарение на Марсел Хартел, който също се разписа след изстрел от бялата точка.

Ао Танака отново даде преднина на гостите в 99', но Карло Букхалфа успя да изравни в 121' и по този начин изпрати двубоя към изпълнение на дузпи.

Там точни за домакините бяха първите трима изпълнители - Ерик Смит, Елиас Саад и Данел Синани, но бившият нападател на ЦСКА Мауридес изпусна 4-ата дузпа на Санкт Паули, а след него сбърка и Хартел.

За гостите Андре Хофман вкара първия опит, но Кристоф Дафернер не бе точен при втората дузпа. Яник Енгелхарт, Танака и Христос Цолис бяха безпогрешни от 11 метра и така донесоха първо участие на Фортуна на полуфинал от 1996 г.

Жребият за полуфиналите ще се състои на 11 февруари.