Евентуалният бъдещ съперник на Левски в Лигата на Конференциите Айнтрахт Франкфурт постигна убедителна победа със 7:0 над Локомотиве Лайпциг в първия кръг за Купата на Германия.

В първите 60 минути играчите на Локомотиве се държаха достойно и бяха допуснали само един гол. В последния половин час бяха инкасирани още 6, като хеттрик записа Джесик Нганкам. Още две попадения вкара Ерик Жуниор Ебимбе, а по един добавиха Рандал Коло Муани, ветеранът Марио Гьотце и Омар Мармуш.

Айнтрахт ще е следващият опонент на Левски в плейофите от Лигата на конференциите, ако "сините" победят в четвъртък Апоел Беер Шева.

Напред продължава и Волфсбург, който се справи с Макаби Берлин. "Вълците" отстрнаиха играещия в петото ниво (Регионал Лига Север) състав с 6:0. Лукас Нмеча откри резултата, а Тиаго де Мело Томас добави още две попадения през втората част.

Кайзерслаутерн надделя срещу Рот Вайс Кобленц с 5:0, а Фрайбург пестеливо се справи с Оберахерн след 2:0.

Фортуна Дюселдорф спечели с 3:1 като гост над Илертисен.

Завърналият се в Трета лига Унтерхахинг изненадващо елиминира Аугсбург от елита на Германия с 2:0, а Хамбургер се нуждаеше от продължения, за да победи с 4:3 Рот Вайс Есен, също от Трета лига. Победата на Хамбургер дойде в 117-та минута, благодарение на гола на унгарския полузащитник Ласло Бенеш.