Юрген Клоп, мениджър на Ливърпул, беше доволен от класирането на тима му за финала в турнира за Купата на Лигата, по-известен като "Карабао Къп".

"Мърсисайдци" регистрираха равенство с Фулъм на реванша, но след успех с 2:1 в първия мач, Ливърпул продължи към финала на един от любимите си турнири. 

"Бяхме готови за този мач, а това е най-важното. Гледах пресконференцията на Марко Силва и знаех колко много означава този мач за тях. Казах на момчетата, че ние трябва да покажем същото желание да се класираме на финал и те го сториха. Трябваше да направим последната крачка и успяхме. Чувството е чудесно и се чувствам щастлив. Отборът стори това, което искаше. Сега имаме 10 мача преди финала, който е след около 4 седмици. Чакаме с нетърпение да излезем на "Уембли"", започна Клоп.

На финала Ливърпул ще се изправи срещу Челси. Двубоят ще се проведе на 25-и февруари.

"Това ще е голям финал срещу Челси. Те ще искат да си отмъстят, след като на два пъти загубиха от нас преди две години", смята Клоп.

Германският специалист говори и за автора на попадението във вратата на Филъм в реванша от полуфиналите - Луис Диас.

"Той е много добър, фантастичен играч и нямам никакви критики към него. Искаше ми се само да бе направил асистенция за втори гол и да бе отбелязал сам трети. Той може да генерира невероятна скорост и техника, а комбинацията от двете е невероятна, така че съм много щастлив", завърши Клоп.