Мениджърът на английския и европейски шампион Манчестър Сити - Хосеп Гуардиола не се впечатли от отпадането на тима от турнира за Купата на Лигата на Англия, известен още като "Карабао Къп". Поражението от Нюкасъл беше и първо за тима през сезон 2023/24 във всички турнири.

Испанецът дори призна, че в тази фаза на турнира пуска играчи, на които не разчита особено във важните мачове на отбора.

"Смятам, че Кайл бе изиграл много минути, Ерлинг бе изиграл много минути, имаме много мачове пред нас, така че трябваше да ги съхраня. Може би в последните 10-15 минути можех да пусна Холанд, но реших да не го правя. Откакто съм тук отборът бележи много голове. Статистиката показва, че имаме голове от нападателите, от крилата и от халфовете. Нюкасъл е силен отбор и действа много стабилно в защита. Не бе лесно да ги пробием. Проблемът бе, че липсваше последния пас, последното действие преди гола, което искам да виждам", започна Гуардиола.

"Реших да пусна подобен състав, защото така правя винаги в "Карабао Къп" още от първия ми ден тук. В този турнир играят футболистите, които не могат да играят редовно. Ако продължим напред, добре. Когато стигнем до 1/2-финал, тогава може да помисля и да пусна титулярите. Но на толкова ранен етап не искам да хабим излишна енергия. За съжаление имаме доста контузии, така че някои играчи не успяха да играят. Днес бе денят за изява на футболистите, които играят по-рядко. За съжаление се наложи да пусна Ману Аканджи, който трябваше да получи почивка, но нямах друг избор", добави още Гуардиола.