Наставникът на шампиона на Италия Наполи Валтер Мадзари поднесе извиненията си на феновете на отбора след загубата у дома с 0:4 от Фрозиноне за Купата на Италия.

"Може би някои от основните ни играчи не са свикнали да влизат от пейката и абсурдно играхме по-добре с момчетата, които не играят толкова често. Трябва да помислим върху това – коментира пред Mediaset Мадзари. - Искам да се извиня на феновете, те до последно се опитваха да ни подкрепят и не заслужаваха това. Не ми харесва начинът, по който завършихме мача и ще анализираме причините заедно. Дори когато губим с 0:2, не биваше да забравяме, че сме Наполи и един гол можеше да ни върне в мача. Не е приемливо да завършим мача по този начин.

Последният съдийски сигнал дори не се чу, тъй като публиката освиркваше толкова шумно любимците си при този шокиращ финал на мача. Феновете ни подкрепяха и очакваха обрат от нас при 0:2 10 минути преди края, но вместо това просто загубихме главите си. 

Във футбола винаги можеш да загубиш, но не и по такъв начин.

Изглеждахме така, сякаш всеки играе сам за себе си. Надявам се това да бъде урок за бъдещето, тъй като от утре всички трябва да се гледаме в очите и да сменим предавката.

Ако сменя 11 играчи от 11 и се изправя срещу отбор на Фрозиноне, подхранван от ентусиазъм, който пресира високо, може да има грешки. За съжаление видях добър отбор до момента, в който направих смените и бях убеден, че ще спечелим с тези промени. Вместо това не се вдигнахме достатъчно и нямаше достатъчно натиск в наказателното поле.

Тези, които не играят редовно, се справиха много добре. Вместо това усещам, че когато се появиха по-големите играчи, ние подсъзнателно помислихме, че ще бъде лесно и загубихме фокус".

Наполи отпада от Купата на Италия на осминафиналите за трета поредна година, но предишните отпадания от Кремонезе и Фиорентина не бяха толкова срамни, колкото това 0:4 на свой терен. Това е най-тежкото домакинско поражение на Наполи в този турнир след още едно 0:4 срещу Лацио през далечната 1958 г.