Старши треньорът на Ювентус - Масимилиано Алегри, говори преди днешния финал за Купата на Италия срещу Аталанта. Финалната среща между "бианконерите" и бергамаските ще се проведе на "Стадио Олимпико" в Рим от 22:00 часа българско време.

56-годишният специалист по всяка вероятност ще си тръгне от Торино след края на незадоволителния сезон, в който "Старата госпожа" отново не бе претендент за титлата. Алегри може донякъде да си тръгне с чест с евентуален успех довечера.

"Надявам се, че ще бъдем щастливи след мача. Постигнахме нашата цел за Шампионската лига и сега ни предстои невероятен финал срещу отбор, който играе много добре и бих искал също да ги поздравя за достигането до финала на Лига Европа“, заяви Алегри.

"Независимо от тактиката и техниката, имаме нужда да покажем борбен дух и да спечелим възможно най-много единоборства. Знаем, че във всеки мач ще има трудни моменти и ще трябва да противодействаме на атаката по най-добрия възможен начин. Финалите на Купата на Италия винаги са 50/50, трябва да влезем спокойно, знаейки, че мачовете не винаги завършват според очакванията“, каза още той.

"Футболът е прекрасен. В един миг всичко може да се обърне за или против нас, точно както през този сезон. В момента всички смятат, че Аталанта е фаворит. Ще са необходими яснота, спокойствие и концентрация и по-добрият отбор ще спечели. Тогава всички ще си стиснем ръцете", коментира старши треньорът на Юве.

"Има моменти в живота, когато не можеш да спечелиш, но все пак можеш да изведеш позитиви. Ще видим дали ще спечелим утре, но участието в подобни финали не е за всеки“, завърши Алегри.