Масимилиано Алегри, наставник на Ювентус, беше много доволен след успеха на "бианконерите" над Лацио в първи двубой от полуфиналите в турнира за Купата на Италия.

"Трябва да уважаваме решенията на съдиите и на ВАР, няма смисъл да коментираме повече. Важно бе да се върнем към победите, независимо, че Купата на Италия е различен турнир от Серия "А". Първото полувреме бе доста равностойно, но през втората част вдигнахме темпото и вкарахме два гола срещу силния тим на Лацио. Битката обаче не е приключила, защото има и реванш", започна наставникът.

"Казах им да тичат към вратата на съперника... Това е истината. Винаги съм казвал, че футболът е елементарен спорт и вярвам в това. Казах им да тичат към противниковата врата и там все ще измислят нещо", допълни специалистът.

"Трябва да довършим нещата тухла по тухла, за да изпълним целите си. За негативния период досега вина имат всички, а на първо място аз. Във футбола има такива моменти, но момчетата се справиха добре, запазиха баланс и намериха сили да изиграят такъв мач", каза още Алегри.