След поредния незадоволителен сезон за Ферари във Формула 1, екипът успя да намери нещо, с което да се гордее. В социалните мрежи италианците публикуваха трите си най-бързи спирания в бокса по време на състезания.

Третата позиция в своеобразната класация е за Голямата награда на Абу Даби. На 26 ноември автомобилът на Карлос Сайнц бе обслужен за 2.16 секунди в 23-та обиколка. В крайна сметка обаче испанецът не завърши надпреварата на пистата "Яс Марина" от последния кръг в календара заради технически проблем в 57-та обиколка.

Второто най-бързо спиране за смяна на гуми при "Черните кончета" датира от 19 март в третия кръг, който бе Гран При на Саудитска Арабия. В 16-та обиколка Шарл Льоклер бе задържан при механиците си едва 2.10 секунди. Това бе с 0.26 секунди по-бързо от стопа на Алпин с Естебан Окон. Въпреки това монегаскът пресече финала седми.

Най-скоростният питстоп за Ферари се случи в Катар на 5-и март. В Бахрейн шасито на Шарл Льоклер бе обработено в рамките на 1.93 секунди, когато посети инженерите при второто си спиране на пистата "Лусаил". Макар скоростната работа на Ферари, пилотът отпадна в 39-та обиколка след техническа неизправност.

В крайното подреждане Ферари завърши трети при конструкторите с 406 точки. Втори е Мерцедес с 409, а първи - Ред Бул с 860.