Пилотът на "Макларън“ Ландо Норис бе най-бърз във втората свободна тренировка преди старта от Формула 1 за Голямата награда на Нидерландия, с който се възобновява сезона в най-бързата надпревара след едномесечната лятна пауза.

Британецът постигна 1:11.330 минути в своя първи летящ тур в квалификационната сесия с меки гуми в средата на сесията, за да победи представителя на домакините и "Ред Бул“ Макс Верстапен. Постижението на световния шампион дойде в неговия втори летящ тур, а след първия си пилотът на "Ред Бул“ изоставаше с 0.298 секунди от Норис.

Тройката в края на втория час за подготовка на "Зандвоорт“ допълни Алекс Албон от "Уилямс.

Четвърти и пети се класираха Люис Хамилтън и Юки Цунода. Пиер Гасли, Серхио Перес, Ланс Строл, Валтери Ботас и Фернандо Алонсо допълниха челната десетка.

Денят беше много разочароващ за тима на "Ферари“, чиито пилоти Шарл Леклер и Карлос Сайнц-младши дори не успяха да влязат в "Топ 10“. Леклер се класира 11-и на 0.585 от Норис, а Сайнц-младши, който не кара в първата тренировка, в която бе заменен от Роберт Шварцман, завърши на 0.763 от бившия си съотборник и зае 16-та позиция.