Свртовният шампион във Формула 1 - Макс Верстапен коментира поредната си победа в най-престижното автомобилно състезание в света.

Нидерландецът спечели състезанието за Голямата награда на Великобритания.

"Направих ужасен старт, трябва да разберем защо това се случи. След това Ландо, реално и двата Макларън-а, бяха много бързи и ми отне време да ги изпреваря. След това имах затруднения да се откъсна пред тях, но след като сторих това нещата започнаха да придобиват нормален вид.

След колата на сигурността, с меките гуми тук беше малко сложно да ги запазя живи и затова разликата се задържа около 3-3.5 секунди. Разбира се радвам се, че спечелихме, 11-та поредна победа за отбора, но нещата не бяха толкова лесни, колкото изглеждаха", обясни Верстапен. 

Той коментира с подробности и своя старт, сравнявайки го с правене на дрифт.

"В четвъртък имах маркетингов ангажимент, където трябваше да дрифтирам и на старта все едно правех същото. Много слаб старт, ще трябва да видим какво се случи, защото последните няколко старта всъщност бяха добри, но днес не беше така. Поне това направи състезанието малко по-интересно в началото. Ландо се опита да се защити, след което пробва и контра с DRS, той имаше добро темпо днес“, заяви Верстапен след финала.