Световният шампион Макс Верстапен беше много щастлив от поредния успех, който записа във Формула 1. Нидерландецът регистрира победа номер 100 за неговия отбор "Ред Бул" и негова 41-а в кариерата, с което се изравни с легендата Айртон Сена по индивидуални победи.

"Много съм щастлив сега. Не беше толкова лесно състезание, защото гумите не работеха добре, трудно влизаха в работния прозорец, защото днес беше по-студено от петък. Доста се пързаляхме, но се справихме. Да спечеля днес, победа №100 за отбора, това е невероятно“, започна Верстапен.

Освен, че регистрира победа номер 100 за неговия отбор "Ред Бул", тази от състезанието в Канада беше и негова 41-а в кариерата, с което се изравни с легендата Айртон Сена по индивидуални победи.

"Страхотно е, самият аз никога не очаквах да достигна тези цифри. Ще продължим да работим здраво, но днес беше един страхотен ден“, обясни пилотът.

"Най-важното е, че успяхме да спечелим. Тук феновете са много страстни. Това се видя вчера с всичкия дъжд, когато те останаха по местата си. Обичаме да идваме тук, надявам се да продължим да го правим още дълго време“, заяви световният шампион.