Испанецът Карлос Алкарас и Новак Джокович от Сърбия се изправят един срещу друг в мечтан финал при мъжете на третия за годината турнир от Големия шлем "Уимбълдън“.

Мачът е от 16:00 часа българско време.

Джоквич продължава борбата с рекордите, които подобрява непрекъснато. Той излиза за рекордния си в историята на тениса 35-и финал от “Големия шлем", като преследва рекордна 24-та титла, която ще го отдалечи на две от преследвача му Рафаел Надал. Успех днес би изравнил сърбина с легендата при дамите Маргарет Корт.

Феноменалният сърбин ще опита още да се изравни с иконата Роджър Федерер с осми триумф в Лондон, като досега в кариерата си е губил само веднъж битката за трофея на "Уимбълдън“ - от Анди Мъри през 2013 година. Ноле не е побеждаван в завършен мач на “Уимбълдън" от 2016 година, като победната му серия е вече 34 поредни мача.

Джокович гони и календарен Голям шлем, след като вече стигна до титлите този сезон в Австралия и на "Ролан Гарос“.

Актуалният лидер в световната ранглиста и водач в схемата Карлос Алкарас е в серия от 11 поредни победи на трева, като излиза днес за първия си финал на "Уимбълдън“.

Испанецът има да си връща на Джокович и за загубата, която сърбинът му нанесе на любимата на Алкарас червена настилка на "Ролан Гарос“.

Мачът между Алкарас и Джокович има и допълнитгелен залог, тъй като ще определи и кой ще бъде №1 в световния тенис от утре.