Швейцарската легенда в мъжкия тенис Роджър Федерер коментира шансовете на сърбина Новак Джокович да спечели тазгодишното издание на турнира от Големия шлем "Уимбълдън".

Осемкратният победител в надпреварата в Лондон изрази надежда, че Ноле ще може да се изравни с него в титлите в английската столица.

"Имах своите моменти на слава – когато спечелих осми или пети пореден трофей. Така че, ако някой ме изравни или надмине, това е неговият момент на слава. Аз също бях мотивиран от възможността да чупя рекорди или да ги сравнявам. Но мисля, че когато погледнеш назад към тези моменти, ги гледаш по съвсем различен начин, защото го правиш отвън, а не като част от събитията. Просто започвате да се отпускате и да се гордеете с постиженията си.

Надявам се Новак да спечели своя осми Уимбълдън. Той вече влезе в историята, като спечели своя 23-ти турнир от Шлема. За тениса, а и за спорта като цяло е супер. Той е категоричният фаворит и няма да се изненадам, ако спечели", каза Федерер пред CNN.

В момента Джокович има 7 титли от "Уимбълдън". След като победи Джордан Томпсън от Австралия във втория кръг, сърбинът стана вторият тенисист след Федерер с 350 победи в турнири от Големия шлем.