Получи се равностоен мач. Победата е още по-ценна, тъй като е срещу класен съперник. Това заяви селекционерът на Испания Луис де ла Фуенте след като тимът му победи Хърватия.

Испания спечели Лигата на нациите, след като във финала на турнира победи Хърватия с 5:4 след изпълнение на дузпи. В редовното време и двете продължения тимовете не успяха да си вкарат голове.

"Фен съм на Модрич и се радвам, че той продължава да играе – каза още специалистът, който стигна до първия си трофей начело на Испания – Успехът е много важен, тъй като ще ни даде допълнително спокойствие и ентусиазъм, за да продължим да следваме пътя, по който сме поели. Отборът има шампионски манталитет и ще го покаже в следващите години".

Де ла Фуенте не спести похвали към играчите си.

"Нямам думи да опиша какво изпитвам към момчетата – заяви още селекционерът на Испания. - Те дадоха истински пример за професионализъм и екипна работа. Сега ни предстои почивка, а след това започваме да мислим за европквалификациите. Нека обаче първо се насладим на успеха, защото това е нещо невероятно".

Специалистът коментира и дузпите, които решиха изхода от двубоя.

“Бях много спокоен при дузпите – заяви той. - Казах и на футболистите да не позволяват напрежението да ги завладее. Те са големи шампиони и го доказаха. Дани Карвахал беше много прецизен при изпълнението на дузпи на тренировките и не е изненада, че заложих на него".