Испанският селекционер Луис де ла Фуенте е категоричен, че "ла фурия роха" ще се бори за титлата в турнира Лига на нациите, за ключителният етап на който е тази седмица в Нидерландия.

Испания излиза срещу Италия във втория полуфинал. Срещата ще се играе на стадион "Де Гролс Весте" в Еншеде в утрешния ден (15-и юни) от 21:45 часа. 

"Играем за титла. Историческа възможност да спечеля титла, работих изключително тези дни.

Имаме привилегията да сме тук и да можем да спечелим титла с два мача. Ние сме спокойни, отговорни и с надежда, която е нестандартна. Убеден съм, че можем да направим нещо голямо“, започна Луис де ла Фуенте.

"Не може да се изисква да спечелим трофея. Развълнувани сме и имаме потенциал за победа. Има добри играчи, но пред нас има съперници на ниво като нашето. Италия много прилича на нас, в тренировъчен процес, който тепърва затвърждава тази идея. Имаме малко време да го направим, но ще се опитаме да отговорим на очакванията. Мисля, че можем да направим нещо важно“, категоричен беше той.

"Не мислим за това, а за възможността да играем финал. Няма ден след това. Виждам го така, сякаш това е последният ми мач. Но не сега, а завинаги. Но това е, което съм правил сега и винаги съм го правил. Полуфиналът срещу Италия е възможност. Важното е мачът, който ни предстои утре. Това е достатъчна мотивация да мислим, че можем да пишем собствената си история. Спечелването на титла би било добра възможност да започнете нова история“, допълни Де ла Фуенте.