"Златното футболно поколение" на Хърватия, водено от легендата Лука Модрич, постигна нов исторически успех, след като се класира на финала на Лигата на нациите.

Селекцията на Златко Далич победи домакина на "финалната четворка" на турнира Нидерландия с 4:2 в Ротердам в първия полуфинал. Футболистите на Роналд Куман поведоха през първото полувреме с гол на Даниел Мален в 34-та минута, но 10 минути след началото на втората част Андрей Крамарич изравни от дузпа.

Обратът беше пълен в 72-та минута, когато се разписа Марио Пашалич. Нидерландия се добра до продължения, след като резервата Ноа Ланг се разписа дълбоко в добавеното време.

В допълнителните 30 минути отборът на Хърватия се възползва от шансовете си, след като резервата Бруно Петкович се разписа след асистенция на Лука Модрич, а самият капитан оформи крайния резултат с гол от дузпа 4 минути преди края на продълженията.

Така във финала в Лигата на нациите в неделя Хърватия ще се опита да спечели исторически първи трофей в своята история срещу победителя от другия полуфинал, в който съперници са отборите на Испания и Италия.