Oтборите на Нидерландия и Хърватия се изправят един срещу друг в първи 1/2-финал от Лигата на нациите. Двубоят ще се проведе тази вечер от 21:45 часа българско време на "Дъ Койп" в Ротердам, а главен съдия на срещата ще бъде румънеца Ищван Ковач.

Възпитаниците на Роналд Куман спечелиха своята Група А4, където бяха още отборите на Белгия, Уелс и Полша. "Лалетата" завършиха с 16 точки (5 победи и 1 равен) и голова разлика 14:6. Нидерландия спечели три от последните си пет официални мача, като загуби еиднствено от Аржентина на Мондиала в Катар след дузпи и от Франция в първата си евроквалификация. За последно двата отбора играха един срещу друг през 2008 г. в приятелска среща, която завърши 0:3 за Нидерландия.

Играчите на Златко Далич също излязоха първи от своята Група А1 в компанията на отборите на Дания, Австрия и Франция. "Шахматистите" финишираха с 13 точки (4 победи, 1 равен и 1 загуба) и голова разлика 8:6. Хърватия спечели три от последните си пет мача, като загуби единствено от Аржентина на Световното в Катар. Това е общо трети мач между двата отбора, като резултатът досега е 1:1 победи.