Испания и Италия ще се изправят един срещу друг в пореден епизод от това голямо футболно съперничество. Историята се повтаря и както преди две години, сблъсъкът отново е в полуфиналите на Лига на нациите.

В 21:45 часа селекцията на Луис де ла Фуенте ще се опита да направи отново това, което и през 2021 година, когато в същата фаза Испания елиминира Италия.

Тогава "Ла фурия" сложиха край на рекордната серия от 37 мача без загуба на Италия с победа с 2:1, само за да загубят финала от Франция със същия резултат.

Испания и Италия са се срещали 12 пъти на големи футболни турнири. Италия се радваше на надмощие до победата на Испания с дузпи по пътя си към европейската титла през 2008 година.

"Адзурите" отново триумфираха - с 2:0 на осминафиналите на европейското първенство през 2016 година и след това надделяха над Испания с дузпи, за да заслужат място на финала на континенталния шампионат през 2020-та.

Луис де ла Фуенте извежда "Ла фурия" в третия си мач, след като замени Луис Енрике и вече може да стигне финал.

Роберто Манчини се надява да върне славата на Италия на международната сцена, след като "адзурите" спечелиха европейската титла през 2020 година, но световното в Катар беше второ поредно пропуснато.

Победителят между Италия и Испания ще играе с Хърватия във финала в неделя.