Летният трансферен прозорец се очератава да бъде много интересен. В основата му се оказва, че ще бъде норвежкият нападател на Манчестър Сити - Ерлинг Холанд, който е силно желан от испанския гранд Реал (Мадрид), както и от френския шампион Пари Сен Жермен.

Французите дори са готови да броят 200 милиона евро, за да имат играча в своя отбор, разкриха от RMC Sport. Тази сума за играча като откупна клауза обаче ще бъде налична от сезон 2024/25, а не година по-рано, както се очакваше. Промяната е свързана с новия договор на Хосеп Гуардиола, който преподписа с “гражданите" до лятото на 2025 година. 

Мадридчани искат Холанд, но цел номер 1 е привличането на Килиан Мбапе.

Настоящият шампион на Англия няма намерение да се разделя с най-добрия си играч в момента, но със сигурност ще получат оферти за него с оглед феноменална му игра.

При привличане на Холанд от страна на ПСЖ, то тимът със сигурност трябва да се раздели с някой измежду звездите Неймар, Лионел Меси или Серхио Рамос. Причината са изискванията за финансов феърплей. За световния шампион със състава на Аржетина вече излезна информация, че се е разбрал с президента на Барселона Жоан Лапорта да се завърне в каталунския клуб.

22-годишният Ерлинг Холанд прави най-добрият старт на нападател в историята на Висшата лига на Англия. Норвежецът е вкарал 28 гола в 25 мача за тима си в Премиърлийг. Той е асистирал и за още 4 попадения на негови съотборници. В Шампионска лига има 10 попадения в 6 мача за Манчестър Сити.