Шампионът Лудогорец и носителят на Купата на България Левски ще определят в Разград последният четвъртфиналист в настоящото издание на турнира за Купата на България.

Двубоят е и последна официална среща в професионалния ни футбол за 2022 година. Мачът на "Хювефарма Арена“ е от 13:30 часа, а съдия е Георги Давидов.

Двата отбора излизат един срещу друг само три дни след като в шампионатен мач, който отново се игра в Разград, завършиха 0:0.

Лудогорец е в серия от 20 поредни шампионатни двубоя, в които не е допускал загуба от Левски. В тях разградчани постигнаха 15 успеха и 5 равенства. Ситуацията за Купата на България е малко по-различна, след като през миналия сезон Левски елиминира "орлите" на полуфиналите след две победи - 3:2 в Разград и 1:0 в София.

Треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа се очаква да направи няколко промени в състава в сравнение с шампионатния мач. Мачът ще стартират в атаката на тима Матиас Тисера и Бърнард Текпетей заедно с капитана Кирил Десподов. Първите двама бяха резерви преди три дни. В отбрана се очаква завръщане на Сисиньо на мястото на Игор Пластун.

Станимир Стоилов най-вероятно ще стартира със същите единадесет, които започнаха двубоя за първенство. Единствената промяна ще бъде завръщането в отбрана на бразилеца Цунами.