По традиция на днешния 6 декември, по случай Никулден, в плувния басейн на ДГ “Мирослава" в Пловдив се проведе празникът "Бисерчета на доброто".

В навечерието на Рождество Христово водното приключение се превърна във вълшебен спектакъл на добротата. Като истински добротворци златните рибки, малките морячета и капитани разказаха за добрите си постъпки и кое е най-ценното в живота - добрината и любовта.

А родителите, превъплътени във водни капки, развалиха магията на русалката Ариел и разкриха, че истинското съкровище се крие в човешките добродетели - обич, приятелство, подкрепа, милосърдие, благодарност, уважение, съпричастност...

Морската принцеса на свой ред разказа легендата за Св. Никола - Чудотворец и как е възникнал празникът Никулден. Красивият танц във водата на "златните рибки“ направи празника още по-вълшебен и вълнуващ и повдигна настроението на присъстващите.

Радост и вълнение предизвика хвърлянето на емблематичните "бисерчета на доброто“ в басейна, а плувците от четвърта възрастова група ги извадиха и подариха на имениците.

За поредна година "Бисерчета на доброто" обедини деца, родители и учители в реализиране на една благородна кауза - благотворителна кампания за Веселин Солаков и съпругата му Радост Илиева, семейство музиканти и родители на две малки деца, които в рамките на няколко месеца са диагностицирани с онкологични заболявания.

"Нека изразим човешките си добродетели на благородство и хуманност към тези млади хора да имат шанса да отгледат децата си! Предстои им борба, но знаем и вярваме, че с нашата подкрепа и общи усилия ще помогнем да сбъднат своето Коледно чудо! Нека за тях предстоящата година да бъде година на сбъднати мечти“, беше призивът на председателя на Училищното настоятелство на детската градина Величка Такева.