Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан отслужи празнична архиерейска вечерня с петохлебие в катедралния храм "Св. Николай“ в Стара Загора, предаде репортер на "Фокус". Службата беше възглавена от викарния епископ на Софийска митрополия Негово Преосвещенство Велбъджския епископ Исаак.

С него съслужиха Негово Високопреосвещенство Дидимотишкият, Орестиадски и Софлийски митрополит Дамаскин, Негово Преосвещенство Величкият епископ Сионий, архимандритите Стефан Тричков, Атанасий Султанов и Богослов Димитров, свещеноиконом Николай Георгиев и други. Епископ Исаак благодари на митрополит Киприан за поканата и му подари архиерейска корона с пожелание за здраве и благодатно служение.

От Църковното настоятелство при катедралния храм "Св. Николай“ съобщават, че във връзка с храмовия празник на 6 декември ще се отслужи архиерейската света литургия, по време на която ще се прочетат и молитвите за оздравяване и бързо възстановяване на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит. Посрещането на владиката е в 9:15 часа, а началото на богослужението в 9:30. Приканват се благочестивите християни да вземат молитвено участие.