Затваряне на пътища ще има единствено в ПП"Витоша", заради опесъчеване. Затворени ще бъдат пътищата към Златните мостове и хижа Алеко, като ще бъдат допуснати единствено автомобили с вериги, поради обилнен снеговалеж.Над 60 см сняг е навалял през тази нощ в планината като интензивният снеговалеж продължава и в момента.  

Временно за почистване ще бъдат  затворени пътищата във природния парк. Автобусите от линия 66  няма да се движат, а автобусите по линия 63 ще се движат до ул. "Бялата чешма".

140 снегопочистващи машини са на терен  и почистват улиците във всички квартали на града. Към момента се изпълняват всички маршрути на градския транспорт в столицата. Извършени са обработки във всички райони на столицата както и на Южната дъга и пътищата, свързващи отделните населени места в общината. Приоритетно се почистват улиците, по които се движат колите на градския транспорт и главните улици в районите, работи се и във вътрешноквартални улици. Избутването на снежна маса и разпръскването на смеси против заледяване продължава и към момента. В останалата част от Столична община обстановката с движението е нормална.

В момента снеговалежът е най-силен в северните райони на столицата, но по данни на диспечерите на ЦГМ се изпълняват всички маршрути на градския транспорт, съобщиха за Агенция "Фокус" от Столична община.

Засега снежната покривка в София е само 4 см при последни данни към 5:00 ч. на НИМХ.