През деня облачността ще е разкъсана, средна и висока, без валежи. В повечето райони ще духа умерен, на места северно от планините - временно силен югозападен вятър, с него ще се пренася топъл въздух и максималните температурите ще са между 9° и 14°, в София - около 12°. По западното поречие на Дунав и в западната част на Горнотракийската низина ще се задържи почти тихо и мъгливо, там и температурите ще останат по-ниски, сочи прогнозата на НИМХ.

Минималните температури днес ще бъдат между минус 1° и 4°, в София - около 1°, а сутринта в низините и равнините ще бъде с мъгли.

По Черноморието облачността ще е значителна. Ще духа умерен южен вятър. Максималните температури ще са от 9° до 12°. Температурата на морската вода е от 9 до 11°. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала.

В планините ще има висока и средна, предимно разкъсана облачност. Ще духа умерен и силен вятър от запад-югозапад и с него дневните температури ще се повишат. Максималната на височина 1200 метра ще е около 12°, на 2000 метра - около 4°.