Положението на АМ "Тракия" е ТОП. Магистралата е чиста. Няма движение и в двете посоки. Това съобщават пътуващи по аутобана, научи "Фокус".

"Обилен снеговалеж вчера и всички тръгнали на път. Днес слънце, чиста магистрала и няма никой", допълват те.

Припомняме, че вчера заради силния снеговалеж движението беше силно затруднено. Шофьори алармираха, че пътят е доста непочистен, има навявания, видимостта е намалена. Движението беше интензивно, като периодично се образуваха колони от автомобили и ТИР-ове.

Малко по-късно вечерта движението при 95 км на АМ "Тракия" в посока Пловдив се осъществяваше в аварийната лента заради аварирал ТИР. Поради тази причината пътуващите бяха принудени да стоят и чакат над 4 часа.

"Ето, станахме репортери. Един по един ни вадят с трактора. Вижте кишата и леда, вижте какво е станало с пръскането! Чакам да дойдат да ме издърпат. И това е магистрала "Тракия", никаква организация! Какви са тия химикали, с които пръскат? Пълно бедствено положение! Полицаите чакат, застанали са, контролират движението поне, има някакъв контрол! Иначе е пълна трагедия! Стоим 10 часа, няма мърдане", възмущаваха се те.