Благотворителен концерт организира днес Клубът по водно спасяване във Велико Търново. Събраните средства ще бъдат вложени в участието на спасителите в Световното първенство в Австралия тази година, предаде кореспондент на "Фокус“.

Днешният ден е е избран случайно, поводът е 60-годишнината на водното спасяване в България. Входът е свободен, но всеки, който иска да подкрепи инициативата, ще може да го направи с избрана от него сума.

В рамките на събитието ще бъдат представени носителите на международни отличия и радетелите за развитието на водното спасяване в стараната. Ще бъдат обявени и наградите в конкурса за детска рисунка на тема "Спаси живот“. Най-добрите творби ще бъдат продадени на благотворителен търг, непосредствено след награждаването, а с парите ще се подкрепи каузата за Първенството. Публиката ще има възможност да се запознае със спортистите от Клуба по водно спасяване на старата столица, които ще участват на Световното в Австралия. Ще има и забавна програма с местни звездни изпълнители.

Събитието започва в 18:00 часа и ще е в Двореца на културата и спорта "Васил Левски“.