Символично Община Бургас издаде днес акт 16 за етап 2 от благоустрояването на мястото в "Меден рудник“, където преди имаше блато, съобщи кметът Димитър Николов. На 17 май отбелязваме Деня на българския спорт. По този повод кметът поздрави всички бургазлии, които го обичат, практикуват, работят.

С изпълнението на етап 2 бяха изградени открити игрища за тенис, футбол, хандбал/баскетбол, фитнес на открито. След броени дни те ще отворят врати за жителите на най-големия бургаски жилищен комплекс.

Така през последните 2 години поетапно Общината изпълни първи и втори етап на обещания на жителите на "Меден рудник“ проект за благоустрояване. Там бе създаден малък парк с хубави алеи, засадени млади фиданки, кътове за детски игри и спорт, нова и удобна паркова мебел, осветление. После бяха изградени спортните игрища на открито.

Междувременно Община Бургас бе одобрена за финансово подпомагане по Националната програма за споделено финансиране на инвестиционни спортни проекти за 2023 година. Така тя привлече външни средства за осъществяването на трети етап от проекта, а именно за изграждането на нова спортна зала с алеи и зелени площи към нея. Тя ще бъде пригодена за колкото може повече видове физическа активност. Така ще подкрепи развитието както на професионалните, така и на аматьорските спортни клубове в Бургас.