вчерашния ден. Около 19.35 часа на кръстовището на улиците "Братя Миладинови“ и "Димитър Юруков“ в Средец, поради загуба на контрол при преминаване през гумен ограничител на скоростта в условията на наклон, самостоятелно е катастрофирала електрическа тротинетка, управлявана от 29-годишен мъж от Средец.  Той е получил наранявания по главата.  Настанен е за лечение в отделение "Реанимация“ на УМБАЛ – Бургас в кома и с опасност за живота.

Около 16.50 часа на пътя Карнобат – Соколово, поради употреба на алкохол от страна на водача и загуба на контрол, самостоятелно катастрофира, преобръщайки се извън пътното платно, индивидуално електрическо превозно средство. То е управлявано от 59-годишен мъж от карнобатското село Хаджиите. Водачът е тестван за употреба на алкохол, а дрегерът е отчел - 2.26 промила. 59-годишният мъж с получил фрактура на ключицата и лопатката. Той е настанен за лечение в отделение "Ортопедия“ към болница "Дева Мария“.

Около 17.30 часа на бургаската улица "Струга“, поради липса на достатъчно странично разстояние настъпва пътен инцидент между електрическа тротинетка, управлявана от 39-годишен бургазлия и 81-годишен велосипедист от Бургас. От сблъсъка и двамата участници в пътния инцидент пострадали. 39 годишният бургазлия е получил фрактура на дясната пета. Той е настанен за лечение в болница "Сърце и мозък“. Велосипедистът е получил разкъсна рана на лявата предмишница. Той също е настанен за лечение в болница "Сърце и мозък“.