Видинската многопрофилна болница за активно лечение (МБАЛ) "Св. Петка“ има акредитация за специализация на лекари по 16 специалности, предаде репортер на "Фокус“. Здравното заведение може да приема специализанти  по акредитираните медицински специалности: "Акушерство и гинекология", "Анестезиология и интензивно лечение", "Вътрешни болести", "Гастроентерология", "Кардиология", "Клинична лаборатория", "Нервни болести", "Ортопедия и травматология", "Очни болести", "Педиатрия", "Пулмология и фтизиатрия", "Психиатрия", "Хирургия", "Кожни и венерически болести", "Образна диагностика", "Физикална и рехабилитационна медицина", съобщи д-р Ивета Найденова, директор на видинската болница. 

Тя допълни, че МБАЛ "Св. Петка“ АД е одобрена да извършва  и клинично обучение на студенти по медицина, клинично обучение на студенти по направления- здравни грижи, медицинска сестра, рентгенов лаборант и рехабилитатор, както и следдипломно обучение на лица с професионална квалификация лекар.

Д-р Ивета Найденова, покани всички млади колеги лекари от страната: "да дойдат и специализират във видинската МБАЛ "Св. Петка“ и да останат да работят в болницата и в бъдеще. Община Видин осигурява общински жилища на лекари и студенти, които не са от региона и специализират в болницата“.

Ирена Данаилова