На предстоящият вот за членове на Европейския парламент и за народни представители, които ще се състоят на 9 юни във Видинска област избирателите ще гласуват в 234 секции, предаде репортер на "Фокус“.

Районната избирателна комисия (РИК) – Видин е обявила избирателните секции в пети избирателен Видински район, със свое Решение, публикувано на сайта на комисията. 

Със заповеди на кметовете на 11-те общини във Видинска област са образувани избирателните секции на територията на всяка община. В Белоградчик ще се гласува в 18 секции, в Бойница – в пет, в Брегово - в 12, в Грамада – в девет, в Димово – в 24, в Кула – в 12. В общините  Макреш и Ново село са сформирани по седем СИК, в Ружинци и Чупрене – по десет. В най-много -120 ще се гласува  във Видинска община.

Председателят на РИК -Видин Даниел Боянов, съобщи за "Фокус“, че се очаква броят на СИК на територията на 5 избирателен район да бъдат около 240, заедно с подвижните секции.

С други две свои Решения РИК във Видин е приела разпределение на местата в СИК-те и техните ръководства между партиите и коалициите. Членовете на СИК са общо 1829, като от тях резервни са 705. Определен е и броя членове на секционните избирателни комисии, като в секциите до 500 избиратели включително комисиите ще бъдат с по седем членове, а тези с над 500 избиратели – с по девет.

Ирена Данаилова