В дните около Деня на българския спорт и Деня на предизвикателството, Ямбол посреща пореден републикански турнир. На 18 и 19 май тук ще се проведе националното първенство по спортно катерене за купа "Тангра". Състезанието се организира от Спортен клуб по катерене, алпинизъм и туризъм "Тангра" – Ямбол, със съдействието на Община Ямбол и редица спонсори.

Първенството ще се проведе на стената за спортно катерене в Градски стадион "Тунджа", като в първия ден ще се състезават в категориите трудност и скорост момичета и момчета във възрастовите групи 10-11-годишна възраст и 12-13-годишна възраст. На 19 май, неделя, е надпреварата във възрастовите групи при по-малките - до 7-годишна възраст и 8-9-годишна възраст. Техническите конференции и в двата дни са от 9:00 часа, а награждаванията са планирани в 18:50 часа. Главен съдия на първенството ще е бившият състезател по спортно катерене и член на Управителния съвет на Българската федерация по катерене и алпинизъм Мартин Пенков, а съдия-откривател ще е Косьо Локмаджиев, републикански шампион по алпинизъм и член на Управителния съвет на сдружение "Български алпийски водачи".

Всички състезатели трябва да са картотекирани в Българската федерация по катерене и алпинизъм, да представят документ за предсъстезателен медицински преглед и платена стартова такса. За повече информация и записване може да се обърнете към Николай Георгиев (тел.: 0893934499).

Община Ямбол се радва, че може да бъде домакин на състезания от различен вид и се надява още да разшири кръга на спортни събития през следващите години