Комплексно съоръжение за активен спорт и площадка за игра на стойност 609 000 лева без ДДС, или 730 800 лева с данък добавена стойност, предстои да бъде изградено на улица "Месемврия" на гърба на стадион "Христо Ботев". Спортният обект ще бъде разположен в два съседни общински имота с обща площ над 7 декара, предаде репортер на Агенция "Фокус".

За изграждането на комплекса община Пловдив обяви обществена поръчка с възложител заместник-кметът "Спорт, младежки дейности и социална политика" Георги Титюков, като срокът за получаване на оферти или на заявления за участие изтича на 20 декември. Участниците трябва да са изпълнили минимум един обект с дейност с идентичен или сходен предмет през последните 5 години.

Процедурата е разделена на две обособени позиции и е на инженеринг и включва проектиране, изпълнение на строително-монтажните работи и авторски надзор.

Първата обособена позиция е за благоустрояване, облагородяване и изграждане на комплексно съоръжение/я за активен спорт в имот между улиците "Тодор Влайков", "Месемврия", "Варшава" и "Ст. Шишков". Дейностите са оценени на 202 000 лева без ДДС, а сумата с данъка става 242 400 лв.Този терен е с площ 4361 кв. м. и, според справка в Агенцията по геодезия, картография и кадастър, урбанизираната територия е предназначена за комплексно жилищно и подземно застрояване. 

Втората обособена позиция е за благоустрояване, облагородяване и изграждане на площадка за игра на ул. "Тодор Влайков" №24. Максималната цена е 407 000 лева без ДДС, а с данък сумата става 488 400 лв. Имотът е с площ 2770 кв. метра и предназначението, според АГКК, е за високо жилищно застрояване над 15 метра и подземно застрояване. 

Средствата за изграждането на комплексното съоръжение за активен спорт и площадка за игра ще бъдат осигурени от бюджета на община Пловдив. Избраният изпълнител ще има най-много 20 календарни дни за изработване на инвестиционния проект, а за самите строително-монтажни работи са предвидени максимално 90 календарни дни.