За утре от 15.00 часа е организиран протест, който ще блокира пътен възел "Зелен дол" на автомагистрала "Струма", предаде кореспондент на Агенция "Фокус" в Благоевград.

Организира се от жителите на пет села, които са потърпевши от затворения Покровнишки мост над река Струма.

Повече от година съоръжението е затворено заради пропадане, предизвикано от проливните дъждове през месец декември 2021 година. 

В засегнатите села живеят около 5000 души, чиито път до областния център Благоевград се удължава с около 10 км заради затворения мост.

На 4-ти януари, по инициатива на зам.-министъра на МРРБ Николай Шуков, който е и бивш областен управител на Благоевград, бе проведена работна среща. На нея бяха обсъдени проблемите, които забавят строителните дейности и бяха предложени варианти за решаването им. Ден по - късно кметът на Община Благоевград Илко Стоянов даде пресконференция, на която обяви, че за съжаления все още няма яснота кога се очаква да започне изграждането на нов мост и предупреди, че сред хората нараства напрежение, което може да прерасне в протест, както в действителност ще се случи в неделния ден.