До средната, най-късно до края на месец декември ще бъде пуснато движението по Покровнишкия мост, съобщи на пресконференция кметът на Община Благоевград Методи Байкушев, предаде репортер на "Фокус“.

Припомняме, че мостът бе затворен през месец декември 2021 година, заради компроментиране на съоръжението, вследствие на силни дъждове. Затварянето на моста създаде сериозни проблеми за жителите на шест села, които ежедневно се налага да обикалят по обходен път, за да стигнат до областния център.

Кметът Байкушев отбеляза, че възложител на възстановяването на моста е Агенция "Пътна инфраструктура“, тъй като тя е собственик на републиканската пътна мрежа. Той обясни, че има подписан Акт 15 за построения моста, който е построен. В момента се работи активно по това движението да бъде пуснато възможно най-скоро.

"Ще поискаме да се пусне в пробна експлоатация мостът, докато обектът се приеме от държавна приемателна комисия. Изпълнителят си е свършил работата и ще направим всичко възможно движението да се пусне“, подчерта Методи Байкушев.