Граждани, представители на Областна администрация, Областно пътно управление, кметът на община Благоевград, представители на фирмата-изпълнител и Аресгаз сядат на една маса, за да обсъдят проблема с Покровнишкия мост, предаде репортер на Агенция "Фокус“.

От Областна администрация – Благоевград съобщиха, че срещата е насрочена за 20-ти януари от 12.00 часа в зала № 5 на Община Благоевград. На срещата ще бъдат обсъдени въпроси относно изграждането на мост над р. Струма на път III-1006 "Благоевград - Покровник-Падеш- Габрово-граница Северна Македония“ при км 1+945.

Припомняме, че мостът над река Струма е затворен за преминаването на автомобили от месец декември 2021 година. Тогава, проливните дъждове подкопаха основите на съоръжението, поради което се наложи то да бъде затворено. Заради затворения мост, всеки ден жителите на шест благоевградски села се налага да обикалят с километри. Това от своя страна стана повод за назряването на недоволство и провеждането на два протеста – единия през месец май 2022 година, а вторият се състоя на 15 януари. При протеста миналата неделя се стигна до напрежение между полиция и протестиращи, както и до затварянето на автомагистрала "Струма“ при пътен възел "Зелен дол“ и на Главен път Е-79 след Полигона.