Общински съвет Благоевград подкрепи искането на кмета на Община Благоевград Илко Стоянов за промяна на парцеларен план, която да позволи допълнителното мостово съоръжение на Покровнишко шосе да бъде изградено на общинска земя, по искане на Агенция "Пътна инфраструктура“, предаде репортер на "Фокус“.

Припомняме, че през вчерашния ден от Община Благоевград съобщиха, че са внесли извънредно предложение за точка, която да бъде включена в дневния ред на днешното редовно заседание на Общински съвет Благоевград.

От пресцентъра на Общинска администрация уточниха, че предложението е изготвено незабавно след постъпило писмо от АПИ с искане за изработване ПУП за обект "Възстановяване на технико-експлоатационното състояние на моста над р. Струма при км. 1+945 на път III-1006 "Благоевград – Покровник – Падеш – Габрово – граница Северна Македония“.

Целта на временното съоръжение е то да бъде използвано за преминаване на МПС и пешеходци докато тече изграждането на нов мост от държавата, на мястото на компрометирания.

Освен това към него ще бъдат закрепени и всички съществуващи комуникационни съоръжения, в това число газопровод, водопровод, ел. провод и оптични кабели.

Общинските съветници потвърдиха и решението си, с което дадоха "зелена светлина“ за изграждането на триетажен паркинг в района на частната болница в града, който да обслужва и нуждите на МБАЛ – Благоевград.

В рамките на днешното заседание, местните парламентаристи отпуснаха еднократна финансова помощ на Катя Николова, която се нуждае от спешно лечение в Турция.