Идейният проект за изграждане на многофункционална спортна зала с колоездачна писта в Казанлък бе представен на Джоузеф Смец, председател на пистовата комисия на Европейската колоездачна федерация и изпълнителен директор на Белгийската федерация по колоездене, предаде репортер на "Фокус". В срещата участваха  проектантите - архитекти Иван и Петър Кирякови, архитектите на Общината, гл.арх. Иван Кирчев, арх. Петя Георгиева, арх. Христо Инджов, както и представители на колоездачната федерация - Смаил Алимов - председател на клуб “Лястовица" и Драгомир Кузов - председател на УС на Българската федерация по колоездене.

Джоузеф Смец изрази одобрението си към проекта, както и показа добри примери на колоездачни писти в Белгия, на напълно новоизградени, но и такива, които са били реконструирани.  На срещата г-н Смец представи добри практики и начини на самоиздържка на тези многофункционални зали, тъй като в тях се практикуват и други видове спорт, подчерта експертът.

Бяха обсъдени въпроси, поставени от ангажираните в проекта архитекти и проектанти, за предизвикателствата, пред които са изправени и решенията, които трябва да бъдат намерени. Г-н Смец отговори на всички въпроси, като насочи вниманието към задължителните изисквания за всяка велописта, за да може тя да получи акредитация.

Срещата приключи с изразена удовлетвореност за етапа на развитие на проекта и категорична подкрепа от страна на Европейската колоездачна федерация.