На 26 април от служители на сектор "Противодействие на криминалната престъпност" е проведена специализирана полицейска операция по линия пресичане и разкриване на престъпления, свързани с наркотични вещества. Това съобщиха за "Фокус" от ОДМВР-Стара Загора.

На същата дата, в Стара Загора, непосредствено след закупуване на наркотични вещества е задържан 33-годишен мъж, в когото е намерена фифка с бяло кристалообразно вещество.

На същия ден, отново в областния град, след закупуване на наркотично вещество е задържана и 26-годишна жена, в която е намерено пакетче с бяло кристалообразно вещество.

По-късно в Стара Загора са задържани и 41-годишен мъж, 28-годишна жена, 34-годишен мъж, 44-годишен мъж и 24-годишна жена. Извършена е проверка на адрес в Стара Загора, обитаван от 41-годишния мъж, където са намерени и иззети три стъклени фифки с остатъчно количество бяло белезникаво вещество, 1450лв, две пакетчета с бяло кристалообразно вещество. В стаичка, на партерен етаж, ползвана от 41-годишния мъж е намерен газов пистолет и пет боеприпаса, от които 3 газови и 2 с метални сачми. В ОДМВР-Стара Загора е образувано досъдебно производство. От изготвената експертиза е установено, че намерените в 33-годишния мъж и 26-годишата жена вещества са метамфетамин с тегло 0,43 и 0,29 грама. Четиримата мъже и трите жени са били задържан за срок до 24 часа. На 41-годишния мъж е повдигнато обвинение и му е наложена постоянна мярка за неотклонение "Задържане под стража". Работата по случая продължава под надзора на Окръжна прокуратура-Стара Загора.