Съветниците решиха улица "Гладстон" да бъде разширена така, както е съгласно Общия устройствен план, предаде "Фокус". Според ОУП разширението на улицата е от подлеза, покрай кино "Космос" до бул. "Васил Априлов".

Предложението на администрацията е във връзка с допусната грешка, за която главният архитект обясни: Общинският съвет одобрява проект за ПУП - ПР в централна градска част и план схеми, зелена система и археологическо проучване и т.н.. Миналият път върнахте решението, тъй като по отношение на транспортно -комуникационната схема в ЦГЧ имаше несъответствие между Общия устройствен план и плана за ЦГЧ по отношение на разширяването на ул. "Гладстон".

Съветниците от ДБ поискаха да отпадне разширението на ул. "Гладстон" в булевард от ОУП и заявиха, че ще продължат да се борят срещу това:

"Има възражения на гражданите срещу разширяване на ул. "Гладстон", ние останахме с впечатлението, че ЕСУТ е против разширяването и затова миналият път върнахме предложението, което сега отново разглеждаме. След запознаване с документите се установи, че няма разминаване с ОУП и ПУП. Установихме обаче сериозно разминаваме между протокола на ЕСУТ, гражданите и графичната част на  ОУП. Належащо е да поправим и очевидната фактическа грешка за разширяването на ул. "Гладстон", сподели Веселина Александрова.

Според главния архитект на Пловдив Димитър Ахрянов: "Ние сме в края на една заключителна процедура". Той припомни, че улица "Гладстон" е била много спорна като казус по време на целия ОУП. Дори е имало конфликт вътре в екипа, който изготвя транспортно-комуникационната схема на плана. Ахрянов заяви, че целта на администрацията е да затвори процедурата, като може да се отвори нова, която да не касае централна градска част.

Добромира Костова от ДБ припомни, че ЕСУТ е приел възраженията на гражданите и намаля габарита на улицата на 17 метра. Ахрянов я поправи, че ЕСУТ частично е уважил възраженията на хората.

В крайна сметка общинските съветници одобриха разширението на ул. "Гладстон" с 39 "за", 4 - "въздържали се", 0 - "против".