Повече от час продължи в Общинския съвет на Пловдив дискусията за иницииране на процедура по частично изменение на ОУП в частта, касаеща улица "Гладстон", но в крайна сметка предложението на ППГОС от "Демократична България – Обединение“ срещу разширяването не беше подкрепено. "За" гласуваха 8 съветници, един се обяви "против", 33 "въздържал се", предава "Фокус".

На сесията присъстваха собственици на имоти, които са против разширението на пътното платно, заложено в Общия устройствен план на Пловдив. Хората искат улицата да запази габарита си от 17 метра, вместо предвидените в бъдеще 24 метра. 

Регулацията от бул. "Руски" до подлеза е стара, като габаритът е заложен още в ОУП от 2007 г. и се повтаря в последния, припомни главният архитект на Пловдив Димитър Ахрянов. Той е внесъл докладна до кмета да се направи обследване дали габаритът може да се намали или да остане същия, както и застрояването с какви параметри ще е и градоначалникът е сложил резолюция "да" на предложението. 

"Никога няма да има разширение на "Гладстон", защото стойността на имотите ви ликвидира каквато и да е възможност за това. Съществуването на улична регулация е охранителна зона" - заяви съветникът Слави Георгиев.