Молитвите на хиляди кючукпарижани са чути и феята на чудесата посети "Даме Груев". Три дни след струпването на машини на обекта жителите подушиха най-накрая миризма на асфалт, предава "Фокус".



Шегата настрани, но началото на асфалтирането на една от най-дълго ремонтираните улици в Пловдив е поставено. Машините на "Парсек груп" бяха позиционирани на "Даме Груев" още в началото на седмицата и първо бяха направени пресечките.

Същинското полагане на пътната настилка започна в четвъртък. "Снощи са асфалтирали до 22,00 часа. Хубаво е да се пишат и добрите неща!" - каза за медията ни управителят на фирмата Бончо Бонев. 

Новият асфалт е за отсечката от читалище "Христо Ботев" до кръстовището с улица "Братя Бъкстон", която е дълга около 460 метра. До края на деня ще се приключи с първия слой, а после ще се положи и износващият пласт. 

Обектът ще е завършен в понеделник, каза Бонев и припомни обещанието си да приключи напълно работа в мандата на кмета Здравко Димитров

Реконструкцията на "Даме Груев" започна официално на 15 декември 2021 г. и трябваше по план да бъде завършена до ноември 2022 г. Дейностите включваха разширение и асфалтиране, подмяна на цялата подземна инфраструктура, изграждане на ново улично осветление, реконструкция и подмяна на съществуващия главен магистрален водопровод, реконструкция и доизграждане на канализационни клонове в обхвата на ул. "Даме Груев“, както и ремонт и изграждане на силови инсталации, тръбна кабелна канална мрежа и шахти.