Два светофара е планирано да има на улица "Даме Груев", за да може да се гарантира безопасността на пешеходците, съобщи за "Фокус" кметът на район "Южен" Атанас Кунчев

Едната уредба ще бъде на кръстовището с ул. "Пере Тошев". Проектът вече е изготвен от ОП "Организация и контрол на транспорта" и е предаден в КАТ за съгласуване. 

Другият светофар  ще бъде на кръстовището с улица "Братя Бъкстон", до начално училище "Братя Миладинови". Освен безопасността на учениците, тази регулация ще позволи и левия завой на идващите от надлез "Родопи", който сега е забранен. Очаква се в най-скоро време там да се постави пешеходен светофар. Транспортният светофар, който трябва да се проектира и съгласува, трябва да бъде монтиран в началото на следващата година. 

Районният кмет допълни, че диагоналната пешеходна пътека на кръстовището на "Даме Груев" с "Пере Тошев", която възмути кючукпарижани, е временна и предстои да се направи постоянна. Очаква да види новия проект за терасата на читалище "Христо Ботев". Според него, улицата трябва да запази нормален габарит, а не да бъде стеснена. 

Атанас Кунчев планира среща със строителните фирми за изпълнението на дейностите по ул. "Петър Стоев", бул. "Александър Стамболийски" и пробива "Модър - Царевец". След това ще информира кмета Костадин Димитров докъде е стигнало строителството на всеки от обектите и ще се вземе решение за последващи действия от страна на администрацията.