След eдин от най-дългите и дискутирани ремонти в историята, може да се каже, че улица "Даме Груев" вече официално е отворена. 

Това става ясно видео, качено от Ани Куцарова, в социалните мрежи. На него се вижда как багер разчиства остатъците от строителните материали.

Реконструкцията на "Даме Груев" започна официално на 15 декември 2021 г. и трябваше по план да бъде завършена до ноември 2022 г., но поради различни причини, чак сега, година по-късно, ремонтът на половин километровата отсечка е към своя край.

Дейностите включваха разширение и асфалтиране, подмяна на цялата подземна инфраструктура, изграждане на ново улично осветление, реконструкция и подмяна на съществуващия главен магистрален водопровод, реконструкция и доизграждане на канализационни клонове в обхвата на ул. "Даме Груев“, както и ремонт и изграждане на силови инсталации, тръбна кабелна канална мрежа и шахти.

Както Plovdiv24.bg писа, на водачите е подготвена суперизненада, тъй като на улицата няма да може да се прави ляв завой към всички странични отклонения

Осовата линия е прекъсната само на две места - на кръстовищата с улиците "Пере Тошев" и "Охрид". Това означава, че единствено там колите ще могат да правят разрешени завои. Достъпът наляво към всички останали пресечки е невъзможен, според положената маркировка. 

"Хоризонталната маркировка на "Даме Груев" е временна, за да се пусне най-накрая движението по улицата. Предстои да се сложи постоянна, тип "студен пластик". Тя е с висока светлоотразителност и трайност. Прави се, когато времето е топло", обясни заместник-кметът по строителство и инвестиции Пламен Райчев.

На кръстовището на "Даме Груев" с "Пере Тошев" ще има светофар. Уредбата ще се прави от общинското предприятие "Организация и контрол на транспорта". В последствие експерти от общината и КАТ ще преценяват дали има необходимост от още един.