Кметът на столичния район "Лозенец" Константин Павлов публикува седмичния отчет за свършената работа в периода 8-12 април.

Публикуваме текста без редакторска намеса:

Проведох редовното си приемно време с граждани, както и редовните оперативки с екипа от районната администрация за седмицата. Тази седмица започна метенето и миенето на улиците в района.

Общинските площи в района бяха обработени срещу кърлежи и комари, както и водните обекти бяха обработени против комари.

Чешмите в района от тази седмица са пуснати в употреба - това са чешмата на спирката на ул. Вишнева, тази, посветена на Милен Цветков на обръщалото на трамвай 10 и чешмата на Кръста.

Тази седмица започнахме и кампанията по косене на общинските тревни площи в района.

Във вторник проведохме среща с жителите на кв. Витоша ВЕЦ-Симеоново, на която ги подканихме да споделят идеите си за предназначението на свободния общински терен. Това място силно би облекчило някои основни нужди на квартала, като например липсата на поликлиника, административни услуги и недостатъчните места в детските градини. Създадохме анкета, която можете да попълните със своите предложения за имота до 24 април 2024 г.

линк към анкетата: https://forms.gle/W13prtbLRvKxT4Vu9

В сряда проведох среща със заместник-кмета по Финанси и здравеопазване Иван Василев във връзка с финансирането на строителството на важни обекти и обекти за проектиране в района.

Проведох среща с активисти във връзка с поставянето на пейка с лика на Филип Трифонов и благоустройството на градинката, кръстена на Стефан Данаилов.

Бях поканен на среща в клуба на Да, България - Лозенец с Евгений Дайнов. Темата на дискусията беше Слаба ли е Европа?

Специални благодарности на Столичен общински съвет за гласуването на новата трамвайна линия № 15, която ще прави връзка между "Бъкстон" и метростанция "Витоша".

В четвъртък организирахме среща в районната администрация с директорите на детските градини в района, за да обсъдим графика им за летния сезон.

В края на седмицата участвах и в събитие на Асоциацията на българските градове и региони, където получих награда за Районен кмет на 2024 г. Благодаря, колеги, това се казва изненада!"