Някой иска да създаде хаос. Така кметът Здравко Димитров коментира работата на Общинския съвет днес, предаде репортер на "Фокус".

"Още миналата сесия имаше осигурени пари за електронната система, взехме ги от едно място, пратихме ги на друго. Изглежда, че за някои бюджета на общината е "тука има, тука нема". Ние ясно и точно още миналия път определихме откъде могат да се вземат парите. Даже и два варианта имаше. Сега пак отказаха. Сами разбирате, че някои не искат да се случват нещата в Пловдив и създават хаос. Парите са на вноски, има една първоначална вноска. Пак казвам: нещо работещо взима община Пловдив. Не като на "Индра" - 20 млн. за нищо, за проект, който не можа да тръгне", добави кметът на Пловдив. 

Здравко Димитров обяви още, че засега няма да вдигат заплатите на служителите на общински предприятия, което е жалко, но нямало възможност. 

Коментира и парите за ремонт на залите, като обяви, че вече има подписан договор и преведени авансово суми, така че ремонтът ще продължи. "Страшното е, че някой иска да има хаос, това е нивото".

Според него, по-наложително е парите за улична мрежа да са за училище в "Западен", защото има нужда от нови училища. Той е най-бързо развиващият се район, смята кметът. "Вече загубихме 12 млн. лева само заради общинските съветници", посочи Димитров.

Предложението за зала "Строител" ще бъде внесено отново, отбеляза той. Според кмета, волейбола и баскетбола заслужават да имат собствен дом.

Здравко Димитров разкритикува и изказването в залата на председателя на ГЕРБ: "Браво за уменията му, но не на място, мисля, че други умения трябва да се показват в залата".