Очакваме приходите да се завишат, те не са такива, каквито планирахме да са. Надяваме се хората, като се приберат от почивки, да платят това, което имат като задължения. Миналата година събираемостта беше 75%, сега се надяваме да е малко по-голяма. Това коментира заместник-кметът Величко Родопски по отношение на лошата събираемост на данъците, която се наблюдава в момента, предаде репортер на "Фокус".

"Но беше важно да приемем бюджета, за да могат служителите и работниците в Общината, включително и общинските предприятия да получат 10% увеличение. То ще е със задна дата от 1 януари", обясни заместник-кметът.

"Не можем да спрем разходите и издръжката на нашите звена, по всички сфери сме заложили издръжка - култура, спорт, но не сме вдигали данъците. Има предвидени средства в бюджета за това. Разчитаме че, след като градът се увеличава, да има повече събираемост.", допълни той.

Кметът Здравко Димитров напомни, че допълнително има 19 млн. лева събираемост от държавата, като верифициране на разходи по проекти. 

"Продажбите спряха отдавна, има хора, които имат право да си купят апартаменти и ние не им позволихме, защо?", попита риторично кметът.

Той определи като "трудна" работата си с Общинския съвет през мандата: "С опъната ръчна спирачка работихме", категоричен бе той в оценката си.