Уверен съм, че “Изгрев" може да изгради със съвместните усилия на своите жители, един от най-красивите православни храмове в София, който да остане за идните поколения като символ на нашата вяра и колективно постижение на трите ни квартала. Това заяви кметът на столичния район Делян Георгиев в личния си профил във Facebook, видя Sofia24.bg.

"След Акт 14, работата по изграждане на електрическата инсталация на първата ни православна църква в район "Изгрев", продължава с пълна сила. Предстои ни и монтажът на вентилационната и отоплителната системи на храма “Св. Пимен Зографски", както и външната облицовка на стените с врачански камък", добави Георгиев. 

От думите му става ясно, че заедно с църковното настоятелство са постигнали  много по отношение на строителството и администрирането на обекта. 

"Разчитаме на щедростта на всеки родолюбив българин, за да успеем максимално бързо да завършим работата и да осветим църквата. Всички ние го заслужаваме и ще го постигнем! Ако желаете да помогнете за изграждането на нашата първа църква, може да направите дарение за храма на сметката на Църковно настоятелство към новостроящ се православен храм “Св. Пимен Зографски", район “Изгрев", град София", написа още кметът на район "Изгрев".

Делян Георгиев публикува и дарителската сметка:

Общинска банка

IBAN- BG80SOMB91301064474201

BIC - SOMBBGSF