Бившият тютюнев склад на бул. "Христо Ботев" 51 в Пловдив вече не съществува. Сградата бе разрушена около 22,00 ч. снощи, часове след като служебният министър на културата проф. Велислав Минеков и директорът на Национален институт за недвижимо културно наследство (НИНКН) арх. Петър Петров бяха извикани по спешност лично да спасяват друг склад - на ул. "Г. М. Димитров" 29, предаде репортер на "Фокус".

Минеков пристигна втори път на пожар в града и се зарече, че няма да позволи разрушаването на бившите тютюневи складове. Заяви, че ще изиска сградата на "Христо Ботев" 51 да бъде възстановена в първоначалния й вид. Министърът обяви, че в 17,00 ч. пак ще е в Пловдив и ще се срещне с гражданите, които защитават културното наследство. 

В късния следобед вчера, когато Минеков и Петров бяха на терен на ул. "Г. М. Димитров" репортер на медията ни се свърза с общинския пресцентър и попита ще има ли представители на местната власт там. Отрицателният отговор не беше придружен от каквато и да е аргументация. 

Тази сутрин от община Пловдив все пак съобщиха, че канят медиите на пресконференция в 11 ч. днес. На нея се очаква да бъде представена информация относно тютюневите складове, както и предстоящите дейности за възстановяване на изгорелия покрив на ОУ "Душо Хаджидеков". Обявено е, че ще присъстват кметът Здравко Димитров, заместник-кметовете Пламен Райчев и Пламен Панов, кметът на район "Централен" Георги Стаменов.