Асансьор за хора с увреждания ще бъде изграден към сградата на Общинска администрация – Павел баня. Това съобщи кметът Иса Бесоолу, предаде репортер на "Фокус". Съоръжението ще се реализира по проект "Красива България", по който Общината кандидатства преди време. Ще бъдат отпуснати 107 575 лв., а 59 988 лв. ще е собственото финансиране.

С изграждането на асансьора ще се осигури достъпна среда в сградата на Общинска администрация за лицата с увреждания. Съоръжението ще бъде построено от външната сградата на сградата, тъй като няма друга възможност. Проектът на кмета Иса Бесоолу да се изгради асансьора е сред общо 64-те проектни предложения от различни области, одобрени за финансиране и реализация през настоящата година по "Красива България".

Има одобрени проекти в: областта на образованието – 27 броя, обществено-административното обслужване – 14 бр.; културата – 6 бр.; предоставянето на общински и социални услуги – 7 бр., в т.ч. 3 за резидентна грижа (ЦНСТ, Защитено жилище и Дом за пълнолетни лица с деменция), 2 за нерезидентна грижа (Център за социална рехабилитация и дневен център) и 2 за домашен социален патронаж; здравеопазването – 6 бр. (4 болници и 2 здравни центъра за извънболнична помощ); спортът – 2 бр.