Аварийно ще бъдат отстранени всички нарушения в асфалта на пътя между паметника "Бранителите на Стара Загора“ и Околовръстното в посока на Гробищния парк в Стара Загора. Това съобщи днес зам.-кметът на Община Стара Загора с ресор "Устройство на територията, строителство и безопасност на движението“ арх. Мартин Паскалев, предаде репортер на "Фокус".

Пътят поема трафика и за селата Хрищени, Люляк и т.н., възстановяването на възникналите повреди и износвания по него е планирано от известно време, но са се изчаквали по-благоприятни климатични условия.

Ще се обследва състоянието на пътно-знаковото стопанство и ако има липсващи или в неугледен вид знаци те ще се подменят, информира още арх. Паскалев. Запълването на дупките в асфалта започва да се прави сега, а маркировка ще бъде положена, когато времето позволява, тъй като трябва да спре да вали окончателно.

Ще се обсъди и вариант за изграждането на кръгово кръстовище на Околовръстното, гледаме в тази посока, отбеляза още зам.-кметът арх. Мартин Паскалев.